Cyklonvarning - Christina Wahldén

Det är jul och en våldsam cyklon närmar sig Darwin. Polisen Bluey härjas av minnen från sin barndom, då hans bror dog i katastrofen Tracy på juldagen 1974. Kollegan Jess är rädd att anpassa sig för mycket till poliskårens vita normer. Den svenska konststudenten Greta är mitt uppe i sin nya kärleksrelation.
 
Samtidigt ökar brottsligheten i trakten. Användningen av drogen crystal meth har eskalerat och skördar fler och fler offer. När en ung man hittas ihjälskjuten dras Bluey och Jess in i utredningen. Snart inser de att majoriteten av de drabbade tillhör ursprungsbefolkningen, och medan cyklonen rycker närmare uppdagas en långt mer obehaglig historia än de kunnat ana.
 
Kommentar:
Cyklonvarning är uppföljaren till Nämn inte de döda som jag tyckte riktigt mycket om. Med sin blandning av annorlunda miljöer, (Darwin, Australien), trivsamma karaktärer och ett fokus på ursprungsbefolkningens position i samhället blev det en lyckad mix. Och Cyklonvarning fortsätter i samma stil. 
 
Det är en välskriven, och välresearchad, deckare. Själva brottsutredningen finner jag inte särskilt intressant den här gången, den blir nästan en bisak. Det är i den annalkande cyklonen som spänningen och nerven sitter. Jag hade gärna sett en hel bok med enbart fokus på cyklonen - men då har jag också en speciell fascination för extremväder och naturkatastrofer. 
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 350
Utgivningsår: 2020
 
Visa fler inlägg