En sommar i Paris - Sarah Morgan

Grace och hennes man David har varit gifta i tjugofem år, och hon är precis lika kär nu som då. På bröllopsdagen överraskar hon honom med en romantisk resa till Paris – men hon får inte den reaktion hon tänkt sig. Ensam, bedragen och med vetskapen om att hennes man vill skiljas bestämmer sig Grace för att resa ensam. 

Artonåriga Audrey lämnar också en sorg bakom sig när hon kommer till Paris. Hon har fått jobb i en liten bokhandel och drömmer om en sommar i frihet där hon äntligen får bestämma över sig själv. Men utan pengar eller ett ord franska verkar det dödsdömt redan från början. 

När Grace och Audrey möts och flyttar in ovanför bokhandeln Le Petit Livre börjar en osannolik vänskap växa fram. De kom till Paris för att hitta sig själva men istället hittade de varandra – och kanske var det det bästa som kunde hända?
 
Kommentar:
När jag plockade upp den här boken trodde jag att det var en Sarah Title-bok, kärlek på bibliotek och den serien. Jag hade ingen koll på efternamnen och trodde att det var samma författare. Men det är det alltså inte, och jag måste säga att jag föredrar Title framför Morgan.
 
Det finns så mycket jag stör mig på i den här boken, men läs inte vidare om du är rädd för spoilers.
 
Jag hade gott hopp om att Grace skulle bryta sig loss från sitt liv och finna sig själv, hon var på god väg där och det hade kunnat bli så bra. Men nej, "kärleken" till den gubbsjuke maken segrade till slut och slutet var rent ut sagt uselt. Spelar ingen roll att han hade sitt lilla äventyr med dotterns kompis, det var ju ändå lite Graces fel eftersom hon var så tråkig och han ångrar sig ju så mycket. Blä för det budskapet.
 
Det hade varit mycket trevligare läsning om Grace insåg att hon inte behöver någon man alls i sitt liv utan fortsatte leva livet i Paris ihop med Audrey och andra nya vänner. Det blev aldrig något hitta sig själv-moment och med det slutet tappade hela historien sitt värde för mig. Trots en fin vänskap mellan Audrey och Grace.
 
Menlös sommarläsning med trist eftersmak.
 
Fakta:
Originaltitel: One Summer in Paris
Förlag: Harper Collins
Antal sidor: 367
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg