Änkorna - Pascal Engman

I en förort utan hopp vandrar en ensam man och planerar sin sista tid i livet. Samtidigt, på en hemlig adress i innerstaden, dövar en ung lyxeskort sin smärta med alla medel som står till buds.

Två döda kroppar återfinns i ett råkallt Stockholm. Den ena är en manlig polis, den andra en kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder polisinspektör Vanessa Frank in på en snårig utredning – som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana. När spåren allteftersom pekar mot islamistiska fundamentalister verkar allt redan vara försent.

Kommentar:
Änkorna är tredje delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Förra året läste jag Råttkungen, som knockade mig totalt - den hamnade direkt i topp hos mig när det gäller spänningsromaner. Och det betyder också att ribban låg rätt så högt inför Änkorna. Vilket som bekant kan vara både bra och dåligt.

Liksom förra gången så handlar det om ett terrorattentat, men den här gången med kopplingar till IS. Historien känns både verklig och välresearchad, och inte minst aktuell. Pascal Engman har återigen skrivit en thriller som känns här och nu, det är Sverige och världen idag.

Förutom den brännande aktuella handlingen så är det dessutom grymt spännande och välskrivet. De olika sidohistorierna och stickspåren vävs snyggt ihop till en rafflande och pulshöjande nutidsthriller. Så visst infriades mina förväntningar, Änkorna är kanonbra!

Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 505
Utgivningsår: 2020

Visa fler inlägg