Snöängeln - Anki Edvinsson

 
En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. De tre tragiska händelserna verkar först inte kopplade till varandra. Men Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen börjar se tecken på att allt hänger samman. Den gemensamma nämnaren stavas narkotika.

Medan vintern har ett fast grepp om Umeå och snötäcket växer allt högre, kämpar Per och Charlotte mot klockan. De måste ta reda på vem som är ansvarig för tragedierna som drabbat och fortsätter att drabba staden, och de måste till varje pris hitta den försvunna flickan - innan det är för sent.
 
Kommentar:
2018 debuterade Anki Edvinsson med Lust att döda, första boken om poliserna Charlotte von Klint och Per Berg. Jag tyckte den var galet bra, och var taggad på en ännu bättre fortsättning. Att gå från lilla förlaget North Chapter till Norstedts lovade gott - men resultatet lämnar tyvärr mycket att önska. Den spännande historien försvinner bakom alla språkliga missar och oflyt i texten. Det är jättetrist!
 
Men det jag gillar är som sagt själva storyn. Och ungdomarna. Hela den biten med ungdomarnas röster, droger, ätstörningar, sociala medier och så vidare tycker jag skildras bra. Och jag gillar Anki Edvinsson, så jag hoppas verkligen att nästa bok får lite mer kärlek och omsorg av sitt förlag.
 
Fakta:
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2021
Antal sidor: 345
Visa fler inlägg