Vänförfrågan - Laura Marshall

"Du har fått en vänförfrågan från Maria Weston." Mejlet från Facebook gör Louise bestört och illamående. Maria Weston har varit försvunnen i över 25 år. Senast hon sågs var på avgångsklassernas avslutningsfest 1989. Sedan den kvällen har hon varken setts till eller hörts av. Alla tror att hon är död.

Louise har levt hela sitt vuxna liv med känslan av att hon bär skulden till Marias mystiska försvinnande. Och nu är Maria tillbaka - eller? Louise tvekar först men nyfikenheten tar över och hon bekräftar vänförfrågan och klickar sig in på Marias profilsida. Det blir början på en mardröm.
 
Kommentar:
Vänförfrågan är en nervkittlande men lågmäld spänningsroman. Spänningen smyger sig på och stämningen blir tätare och tätare. Den går lite i samma andra som Kvinnan på tåget etc-liknande böcker, man läser snabbt och lätt och kan bara inte lägga boken ifrån sig. Lite som en chips-thriller, konsumeras snabbt och fyller sitt syfte.
 
Louise är den typen av berättare som man inte riktigt vet var man har, och det gillar jag. Det gäller för övrigt ett flertal av karaktärerna. Handlingen växlar mellan 1989 och nutid, och tidsandan fångas perfekt. Hela den otäcka skoltiden med klickar och hierarkier, och längtan efter att höra till.
 
Och läsaren hålls på sträckbänken ända in i det sista.
 
Fakta:
Originaltitel: Friend Request
Förlag: Bokförlaget NoNa
Antal sidor: 360
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg