Den lilla bokhandeln runt hörnet - Jenny Colgan

Nina Redmond älskar böcker. Att para ihop rätt bok med rätt läsare är hennes passion. Men när stadens bibliotek lägger ner står hon plötsligt utan jobb. Med bilen full av övergivna böcker vet hon inte vad hon ska ta sig för. Efter ett möte med en karriärcoach får hon en idé. Hon ska starta en egen bokhandel, på hjul! Hon hittar den perfekta lilla varubussen i en annons. Det är bara ett problem hon måste flytta till Skottland.
 
Fast besluten att leva ut sina drömmar, och med styrkan hos sina romanhjältinnor Katniss Everdeen och Elizabeth Bennet i ryggen, tar hon steget ut i det okända. Hon lyckas förvandla den gamla bussen till en rullande bokhandel och ger sig ut i grannskapet, men att locka till sig de svårflirtade skottarna blir inte lika lätt som hon först trott. Hon får möta en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, exempelvis den barske bonden Lennox och den charmige tågkonduktören Marek.  
 
Kommentar:
Om man läst Jenny Colgan tidigare så känner man igen sig. Den lilla bokhandeln runt hörnet följer samma mall som hennes övriga bageriböcker. Men den här gången handlar det om att sälja böcker istället för kakor.
 
Jag tyckte verkligen inte om Det lilla bageriet på strandpromenaden men Sommar på den lilla ön i havet var betydligt bättre. Den lilla bokhandeln runt hörnet hamnar någonstans mitt emellan. Det är väl skönt i alla fall att Colgan blir bättre och bättre med tiden, istället för tvärtom.
 
Det här är ganska fånigt, väldigt förutsägbart, jag stör mig på naiva Nina, men det finns en del humor och skärpa i berättandet kring biblioteksnedläggningarna som väger upp. Helt okej solstolsläsning.
 
Fakta:
Originaltitel: The Little Shop of Happy Ever After
Förlag: Massolit
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg