Drömstigen - Jenny Fagerlund

Journalisten Rebecka har minst sagt många bollar i luften. Arbetet på tidningen tar all hennes tid och energi samtidigt som familjen pockar på uppmärksamhet. Sugen på karriär men samtidigt full av skuldkänslor känns det som att hon aldrig riktigt räcker till. 

När en gammal ungdomskärlek plötsligt dyker upp på jobbet och hennes man tröttnar på hennes ständiga svek hotas allt det hon har kämpat för. Samtidigt visar sig ett anonymt tips till tidningen få större betydelse för karriären än vad hon någonsin kunnat drömma om.
 
Kommentar:
Jenny Fagerlund vann Harlequins författartävling 2014 med Drömstigen. Tvåan i samma tävling var Mitt hjärta går på av Christoffer Holst, som jag tyckte så väldigt mycket om när jag läste den. Kan Drömstigen matcha?
 
Men Drömstigen är en helt annan typ av historia. Det här är mer av en klassisk chick-lit med ingredienser som karriärskvinna i mediebranschen som försöker kombinera yrkesliv med föräldraskap och fritid. Vilket hon inte lyckas särskilt bra med. Rebecka är stressad, inget går som det borde, och det är alltid jobbet som kommer i första hand. Hon har inte tid för familjen eller för sina vänner, alla hennes relationer krackelerar.
 
Rebecka är en självupptagen, tragisk och osympatisk person som jag får noll sympatier för. Det stör mig genom hela läsningen att jag tycker så väldigt illa om henne. Det behöver i sig inte vara negativt med en osympatisk karaktär i huvudrollen, men jag vill ändå hitta något som gör att jag gillar personen och hejar på henne, trots alla brister. Jag hittar inte riktigt det här, jag är bara irriterad. Men en karaktär som väcker känslor är trots allt bättre än en platt figur som lämnar mig oberörd.
 
Det blir en turbulent resa genom Rebeckas relationshaveri, och man vet inte riktigt vad som kommer att hända. Här finns en hel del svärta och allvar, det är inte feelgood rakt igenom. Det är underhållande, och irriterande, men en klart läsvärd debut av Jenny Fagerlund. Jag läser gärna fler böcker av Jenny i framtiden.
 
Fakta:
Förlag: Harlequin
Antal sidor: 317
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg