Tack för i år Bokmässan!

Nu är årets fyradagarsrus över. Och visst var det en mycket härligare och roligare mässa i år - utan nazisterna. Det bästa med bokmässan för mig är alla möten. Möten med författare, förlagsfolk, bloggläsare, och inte minst #boblmaf, dvs alla bokkompisar och världens bästa gäng att hänga med.
 
Men det allra häftigaste mötet uppstod på söndagseftermiddagen i Bonniers monter - mina favoriter Lars Lerin och Jonas Hassen Khemiri på samma bild. Är det inte en fantastisk bild?!
 
 
Men det har förstås varit en massa fler roliga saker som hänt - här kommer några av mina höjdpunkter:
 
Bonnierförlagens frukost där morgonpigga författare ställde upp och pratade om sina böcker. Nina Lykke, Sara Kadefors, Christoffer Holst, Carolina Setterwall, Jonas von Essen och Thomas Erikson samt teamet bakom de nya Mumin-bilderböckerna, som ska locka en ny generation att älska Mumintrollen. En fin goodiebag fick följa med hem, med lite smått och gott.
 
Lovereads bloggmingel med fikabuffé och prosecco. Förlaget berättade om sin nya satsning på romance, och författarna Simona Ahrnstedt och Christoffer Holst berättade om sina böcker.
 
Theodor Kallifatides som alltid lyckas sprida ett sådant lugn och klokskap i en annars hysterisk och rörig mässa. (Och samtid!) När jag lyssnar till honom kan jag riktigt känna hur pulsen går ner samtidigt som mina tankar tar fart.
 
Jonas Hassen Khemiri pratade flera gånger under mässan i olika forum. Hans samtal med Björn Wiman om Pappaklausulen och far/son-relationen var väldigt roligt att lyssna till.
 
Jojo Moyes. Det var superkul att se henne i Sverige och höra henne prata - men personligen så tycker jag det är rätt så ointressant att lyssna till folks skrivprocesser. Jag förstår att många ju går igång på sånt, men jag hade hellre sett en annan typ av seminarium med henne när hon nu ändå var här. Hursomhelst, kul att hon var här och spred lite internationell stjärnglans.
 
Fler bilder finns på min Instagram. Nu laddar vi om inför nästa års mässa, 26-29 september 2019!  Då är det Sydkorea, jämställdhet och med(ie)vetenhet som står i fokus. Vi ses!
 
 
Visa fler inlägg