I det förflutna - Kate Morton

Edie Burchill och hennes mamma har aldrig stått varandra nära, men ett gammalt brev som varit på villovägar sedan andra världskriget dyker plötsligt upp och väcker starka känslor till liv. Hon får veta att mamman som trettonåring skickades till ett slott på landsbygden som krigsbarn. Där bodde hon hos familjen Blythe: den märkliga flickan Juniper, hennes äldre tvillingsystrar Seraphima och Persephone, och fadern Raymond. Men vad hände egentligen på slottet?

Eftersom mamman vägrar berätta beger sig Edie till det mystiska Milderhurst Castle för att hitta lösningen. Där bor de excentriska systrarna Blythe kvar och Edie dras in i deras tragiska och gripande historia. Men andra hemligheter finns också gömda på slottet och pockar på hennes uppmärksamhet.

Kommentar:
Familjehemligheter i gotisk miljö. Egentligen behöver jag inte säga mer än så, den meningen borde vara nog för vem som helst som inte läst boken att genast jaga fatt på den.

Den här boken är egentligen en perfekt Lotta-bok, den innehåller alla de element som jag vill ha när jag läser. Jag har tidigare läst Kate Mortons Den glömda trädgården, men I det förflutna är strået vassare. Liksom i föregående bok väver Morton ihop en släktsaga som växlar mellan det förflutna och nutid, och det fungerar ännu bättre den här gången. Jag blir helt fast i historien och kan inte lägga den ifrån mig, och trots att det är en ganska tjock bok så är den snabbt utläst.

Det här är riktigt bra, och fängslande. I det förflutna påminner en hel del om Diane Setterfields Den trettonde historien, en av mina favoritböcker, och det är inte någon nackdel. Me like!

Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 553
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Ssch... Hör du honom?

Andra som bloggat om boken är Boktoka, Marias bokliv, Bookis, Ooof bok, Bibliotekskatten, Ett hem utan böcker, Bokbabbel, och Fiktiviteter.


Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg