Christmas Shopaholic - Sophie Kinsella

Becky Brandon, född Bloomwood, allas vår shopaholic, är tillbaka. Det här är nionde boken i serien, och man får väl säga att Kinsella gör något av en reboot. Det har gått fyra år sedan senaste boken kom ut, men jag tröttnade någon gång runt 2012. Det blev lite för spånigt, och lite för mycket samma historia.
 
Men nu, nu är jag Team Becky igen. Det här är definitivt årets julroman - det törs jag lova trots att det är den första jag läser. Det här är väldigt roligt, lagom juligt, och helt galet underhållande.
 
Becky är precis som förut, men ändå inte. Även en shopaholic mognar och följer med tiden. Nu är det nätshopping som gäller, det är etisk shopping (nåja), och plastpåsar är no-no. Att man istället har två garderober med tygkassar är en annan historia. Julen står för dörren, men i år blir allt annorlunda. Beckys föräldrar bestämmer sig nämligen för att flytta till trendiga Shoreditch och leva hipsterliv så det blir Beckys uppdrag att organisera julfirandet hemma hos sig.
 
Och det går som det går. Det blir åka av när Becky både går med i en herrklubb, blir inlåst i en djuraffär, hittar på ett nytt norskt ord, och träffar en gammal pojkvän som kanske eller kanske inte vill ha swingersfest. Det finns inte en död stund i den här tokroliga och helfestliga julkomedin. Det är Sophie Kinsella i högform.
 
Fakta:
Förlag: Penguin
Antal sidor: 448
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris, och i suverän inläsning på Storytel
 
Visa fler inlägg