Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Sara Ohlsson

Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekta förhållandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?

Kommentar:
Olivia krisar ihop totalt när John gör slut, han var den perfekta pojkvännen och hon var den perfekta flickvännen. De passade så bra ihop , och utan synbar anledning dumpar han henne. Efter tre år. Och tre år i tonåren motsvarar ju som alla vet 15 år i vuxenlivet. Klart att hon tar det hårt. Hon vet inte längre vem hon är eller vad hon vill.

Till en början är hon helt fixerad vid att få honom tillbaka. Och sakta växer en annan Olivia fram, men är det den
sanna Olivia? Hon strular runt med killar, och skäms, strular ännu mer, och bryr sig inte. Är kär, eller inte, eller kanske bara kåt?

Den här boken rymmer så mycket: kärlek, brustna hjärtan, fyllehångel, fina vänner, tonårskrisande och en hel berg och dalbana av känslor. Den är uppfriskande och känns "på riktigt", både i handling och språk. Korta kapitel och högt tempo gör den snabbläst och svår att lägga ifrån sig. "Bara en sida till..." En mycket bra ungdomsbok och imponerande debut av Sara Ohlsson.

Fakta:
Förlag: Gilla Böcker
Antal sidor: 275
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Han lutar armbågarna mot knäna och gömmer ansiktet i händerna.
Visa fler inlägg