Sonjas andra chans - Åsa Hellberg

Sju år efter Sonjas död – och arvet som bland annat gav hennes bästa vänner ett hotell i London, ett fantastiskt hus på Mallorca och en restaurang i Paris – tampas Sonjas vänner med livet. Alla tre behöver en förändring, och de vet att det är dags att uppfylla Sonjas sista önskan: att sprida hennes aska runtom i världen. Under resans gång, i brev efter brev från Sonja, målas hennes hemliga och passionerade kärlekshistoria upp och berör dem djupt.

Samtidigt sker saker på vännernas hemmaplan som ingen av dem räknat med, och plötsligt är deras vänskap det enda bergfasta och bestående. Allt eftersom resan tar dem ut i världen tvingas Rebecka, Maggan och Susanne ta livsavgörande beslut. Och varken slukhål i Norge, katastrofer på Haiti eller spontandans i Madrid kan stoppa dem från att ge Sonja – och sig själva – en andra chans.
 
Kommentar:

Efter Sonjas sista vilja och Sonjas hemlighet så är Åsa Hellberg tillbaka med en tredje bok om Sonja och hennes vänner. Och vilket härligt äventyr det här blir! Jag vill också ha en vän som Sonja, och vänner som Susanne, Maggan och Rebecka som stöttar i vått och torrt, plus deras materiella tillgångar. 

Som alltid när det gäller Åsa Hellberg så får man en bok full av livsglädje. Det är så härligt att läsa om de här kvinnorna som tar för sig och lever livet, trots att de passerat den magiska gränsen 50. För mig som har värsta sortens åldersnoja så blir det både inspirerande och peppande.
 
Extra kul är också alla små inspel med karaktärer från tidigare böcker som dyker upp på olika ställen i handlingen. Det här är en charmig, varm och livsbejakande historia, full av känslor och en njutning att läsa. Jag tror också att den skulle göra sig väldigt bra på vita duken.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg