Den perfekta vännen - Adele Parks

I skolan var Mel och Abi bästa vänner och delade allt, tills Mels graviditet tvingade henne att hoppa av studierna. Nu, sjutton år senare, är deras liv så olika som de kan bli. Mel är lyckligt gift med Ben efter att ha varit ensamstående mamma. Tillsammans har de fått två barn till och livet är så kaotiskt och underbart som det brukar vara för småbarnsfamiljer.
 
Abi, däremot, har levt ett utsvävande liv i Los Angeles. Tills hon upptäckte att hennes man bedrog henne och tillvaron rasade. Nu är en fristad hos Mel precis vad hon behöver för att komma på fötter igen. Men gör Mel rätt som låter henne komma in i familjens hem och liv, eller har Abi en dold agenda som hon inte känner till?
 
Kommentar:
Adele Parks är ännu en chicklit-författare som gått över till relationsthriller, från lättviktigt fluff till lättviktig spänning alltså. Det är vanligtvis underhållande semesterläsning, som inte kräver så mycket av läsaren, och det är ofta fullt tillräckligt om det är det man är ute efter.
 
Problemet med Den perfekta vännen är att den är ganska så ospännande och totalt förutsägbar. Och de egenskaperna är inte riktigt lika charmiga hos en spänningsroman som om det vore en romantisk komedi. Så det är ett minus.
 
Men visst är det ändå underhållande läsning, och jag läser gärna fler titlar av Parks. Lisa Jewell lyckas bättre, om man nu gillar den här genren, även om jag tycker att de båda var betydligt bättre i sin chicklit/feelgoodfåra.
 
Fakta:
Originaltitel: I Invited Her In
Förlag: Harper Collins Nordic
Antal sidor: 467
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är stories from the city
Visa fler inlägg