The Unseeing - Anna Mazzola

Det är London, 1837. Sarah Gale har dömts till döden för delaktighet i ett mord. Den mördade kvinnan, Hannah Brown, skulle gifta sig med Sarahs före detta älskare James Greenacre. Greenacre har dömts till döden för att ha styckat kroppen och spridit ut kroppsdelarna över hela staden. Ingen tror att Sarah är oskyldig. Alla tror att hon har mördat sin rival.
 
Edmund Fleetwood är advokat och anlitas för att undersöka Sarahs fall närmare. Han har ont om tid på sig att försöka bringa klarhet i fallet och rädda Sarah undan hängning. Men Sarah vägrar hjälpa till. Hon vill inte berätta vad som hände. Hon säger inte mer än nödvändigt. Vad är det Sarah döljer? Pusslet går inte ihop. Var finns sanningen?
 
The Unseeing är en roman, men den är baserad på en verklig händelse. Mordet på Hannah Brown, eller "the Edgeware Road murder" som det också kallas, blev mycket uppmärksammat när det skedde. Det är extra kittlande när det är ett äkta mordfall i botten på den här historien.
 

Och det är ett både snårigt och spännande mysterium som rullas upp. Tempot är långsamt, man förstår hela tiden att det är något skevt, men man vet inte varför eller hur allt hänger ihop. De sista hundra sidorna är väldigt bra, och det som verkligen gör att boken lyfter. Det, och att det finns ett äkta mordfall i botten.

Jag tycker också om karaktärerna. Speciellt Edmund Fleetwood. Han är klämd mellan sin far och sin fru, han brottas med sina egna demoner, och försöker samtidigt rädda Sarahs liv och sin egen karriär. Han är en välgestaltad person. Även miljöbeskrivningarna, det skitiga viktorianska London är också de mycket välskildrade. Det finns en speciell stämning över hela berättelsen som tilltalar mig.
 
En stark och fängslande debutroman av Anna Mazzola.
 
Fakta:
Förlag: Tinder Press
Antal sidor: 358
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris
Visa fler inlägg