Deluxe - Anna Godbersen

Manhattan 1899. I en värld av lyx och bedrägeri lever några ungdomar farligt, skandalösa liv.

Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmade Elizabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken. Den förbjudna kärleken. Men så händer något tragiskt, flickan vars lyxiga leverne livat upp stadens skvallersidor - kastas ur och drunknar i strömvirvlarna från Hudsonfloden.

Hela New York sörjer hennes bortgång och rykten tar fart. Var det en vanlig olycka, eller fanns det de som hade allt att vinna på att Manhattans mest firade celebritet försvann...?

Kommentar:
Det här är en lättläst bok, jag tror nog att den räknas som ungdomsroman, men liksom Twilight-serien kan den även uppskattas av äldre. Jag tyckte i alla fall att den var riktigt underhållande. Den är enkelt skriven, men samtidigt en bladvändare som gör att man måste läsa den i ett svep. Visst blir det lite banalt och stereotypt, men det spelar ingen roll. Det är ändå fängslande.

Omslaget gillar jag inte, även om det är snyggt så tycker jag inte det passar till boken. Det är mycket snyggare och mer passande i den inbundna varianten. (Även om jag inte tror att det är tidstypiskt rätt modell av klänningar?). Deluxe är första boken i en serie som har jämförts med Gossip Girl fast på 1800-talet, hittills har tre böcker kommit ut varav två på svenska. Jag ser fram emot att läsa resten!

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 432
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Medan hon fortfarande var i livet var Elizabeth Holland inte bara känd för sin skönhet, utan även för sin höga moral, och livet efter detta borde därför erbjuda henne en upphöjd plats med god utsikt.

Visa fler inlägg