Rätt åt dig - Jane Fallon

Stephanie är lyckligt gift och bor med sin man och son i London. Katie bor på landet och har nyligen flyttat ihop med sin pojkvän. Vad kvinnorna inte vet är att de är kära i samme man: James. Han lever i en minst sagt komplicerad tillvaro men lyckas hålla sitt dubbelliv flytande. Tills den dag Katie får ett samtal från någon som säger sig vara hennes pojkväns fru.

Tillsammans bestämmer sig kvinnorna för att utarbeta den ultimata hämnden och göra James tillvaro till ett helvete. De låtsas som ingenting och roar sig med att försätta honom i de mest plågsamma situationer. Till en början njuter de av att se honom svettas och slingra sig, hämnden blir inte riktigt så ljuv som de hoppats. När leken väl är igång är den svår att stoppa och snart går det hela över styr... 

Hur mycket är kvinnorna egentligen beredda att offra för att hämnas på en otrogen man? Och hur långt är James redo att gå för att få tillbaka sitt liv?

Kommentar:
Det här är en ganska kul historia, om en man som lever dubbelliv i två städer, och hans två kvinnor som förenas med målet att straffa honom. Det är en utmärkt story som skulle ha blivit bättre om allt hade skruvats till ytterligare. Nu blev det lite tamt och planade ut mot slutet.

Jag tror att det här skulle bli en underhållande BBC-produktion, och varför inte? Jane Fallon är tv-producent för bland annat BBC och är gift med Ricky Gervais. Hennes förra bok Dumpa Matthew är på väg att bli film med Jennifer Aniston i huvudrollen.

Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Stephanie blundade och sträckte ut händerna, hon hade smittats av sonens nästan hysteriska upphetsning och började själv känna sig som barn på nytt.

Visa fler inlägg