En sång för Hedda - Annika Estassy

Mindre än två veckor före jul erbjuds Lina Sundell ett avgångsvederlag av sin chef i stället för den befordran hon hoppats på. I ren ilska tackar hon ja och bokar genast en tangoresa till Buenos Aires. När Linas biologiska pappa, som hon trodde var död, står livs levande framför henne på Kastrup flygplats samtidigt som mamma Hedda bryter handleden uppe i Måneby, bestämmer sig Lina hastigt och lustigt för att åka upp till familjens gästgiveri och hjälpa till med julfirandet. Men också för att avkräva modern sanningen bakom den återuppståndne fadern. Vad hände dem emellan egentligen?
 
Mamma Hedda har å sin sida inte det lätt. Oron över gästgiveriets framtid och all stress inför julen gör henne både trött och förvirrad. Vem ska ta över verksamheten när hon inte längre orkar?
 
Kommentar:
Jag tyckte väldigt mycket om Gröna fingrar sökes, Annika Estassys förra bok som även den utspelade sig i Måneby, så jag såg fram emot att läsa denna fristående uppföljare. Nu är det vinter, julfirande, och fokus på nya karaktärer att lära känna.
 
En sång för Hedda är en varm och välskriven feelgood med svärta. Det handlar om riktiga människor med vardagliga problem som är lätta att relatera till - problematiska relationer, sjukdom, stress och ekonomiska bekymmer. Det låter inte helt upplyftande kanske, men här finns också plats för humor och värme. Nya relationer skapas, och gamla relationer repareras och stärks. Lite julmys blir det också.
 
Det är dock mycket som ska få plats i den här romanen, många trådar att följa och karaktärer att utforska, så det hade räckt till flera romaner. Även om slutet rundas ihop fint så är det mycket som lämnas outforskat och ouppklarat. Jag hoppas det betyder att vi får läsa mer om Hedda, Lina och deras brokiga familj framöver.
 
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 334
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg.
Visa fler inlägg