Lärjungen - Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt

Sebastian Bergman gör allt han kan för att få ordning på sin tillvaro och komma till rätta med sitt sexmissbruk. Efter att ha fått veta att han har en vuxen dotter har han hittat en mening med livet. Nu brottas han med om han ska avslöja att det är han som är hennes biologiska pappa. 

Samtidigt utreder hans gamla team på Riksmord en serie brutala kvinnomord som på ett obehagligt sätt leder tankarna till Edward Hinde - en dömd seriemördare som Sebastian satte bakom lås och bom för många år sedan. Men Hinde sitter fortfarande inne, under stark bevakning, vilket gör att polisen tror sig ha att göra med en copycat.

Till sist lyckas Sebastian övertala Torkel, hans gamla chef som leder teamet, att låta honom ta del av utredningen. Det han får reda på är mycket obehagligt. Sebastian inser att morden riktar sig mot honom - och vem skulle mördaren i så fall kunna vara om inte Edward Hinde? Inspärrad eller inte.
 
Kommentar:
Lärjungen tar vid ett par månader efter Det fördolda. Jag minns att jag sett även denna som tv-serie, men det gör ingenting. Det är lika rafflande ändå.
 
Lärjungen är om möjligt ännu bättre. Jag kan verkligen inte sluta läsa. Jag tycker om teamet på Riksmord, och de utmaningar de möter både på jobbet och privat. Vissa utmaningar större än andra. Även bikaraktärerna som Kling& Klang-polisen Haraldsson och stalker-Ellinor gör intryck. Och avtryck. Det blir spännande att följa handlingen framåt i nästa del, Fjällgraven.
 
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 494
Utgivnngsår: 2011
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg