Flawless - Pretty Little Liars 2

Signaturen A fortsätter gäcka de forna bästisarna, Spencer, Aria, Emily och Hanna - oskiljaktiga tills gemensamma vännen Alison försvann spårlöst för tre år sedan. Hon som visste deras mörkaste hemligheter.

Nu återfinns Alisons döda kropp nergrävd i en trädgård, men A fortsätter att trakassera vännerna och verkar veta ALLT. Om det inte var Alison som skickade alla dessa hotfulla meddelanden vem kan det då vara?

Kommentar:
Flawless, eller Hemligheter som den heter på svenska, är andra delen i Pretty Little Liars-serien. Första delen heter Lögner.

Boken tar vid direkt efter den förra slutade, och den mystiska "A" fortsätter lämna hotfulla och gäckande meddelanden, både om nya och gamla hemligheter.

Det är väldigt mycket yta och mycket rabblande av märken. Men här får vi också komma tjejerna närmre och lära känna dem och deras liv. Alla har det mer eller mindre problematiskt på hemmafronten. Genom tillbakablickar får vi också lära känna Alison, och det är bilden av en manipulativ person som växer fram.

Jag tycker det här är underhållande böcker, det är lite grand som att se en tv-serie á la Gossip Girls eller Desperate Housewives. Jag har en del problem med trovärdigheten, jag har svårt att köpa att A finns precis överallt hela tiden och i princip kan läsa tankar, men man får koppla bort hjärnan en del när man läser. Det ska bli mycket intressant att se hur Sara Shepard kommer att knyta ihop den här säcken så småningom.

Pretty Little Liars finns också som TV-serie, inköpt av Viasat och den kommer att visas på TV3 någon gång under våren. Men passa på att läsa böckerna först, fjärde boken kommer ut på svenska nu i februari.

Fakta:
Förlag: Harper Teen
Antal sidor: 334
Utgivningsår: 2008
Första meningen: You know that boy who lives a few doors down from you who's just the creepiest person alive?
Visa fler inlägg