Snögloben - Amanda Hellberg

När Maja Grå och hennes kollegor vid polisens speciella insatsstyrka anländer till Wytham Hall utanför Oxford anar de inte vad som väntar dem. Allt de vet är att en man hittats död under ett bröllop.
 
Det kraftiga snöfallet isolerar såväl utredare som gäster på slottet och Maja känner ett starkt obehag i den kusliga miljön. Utredningen blir allt mer komplicerad och snart inser de att det finns kopplingar till olösta mord i det förflutna.
 
Kommentar:

Jag tyckte väldigt mycket om Döden på en blek häst, och jag tyckte nog ännu mer om Tistelblomman, och med Snögloben förväntade jag mig ännu en spännande bok om Maja Grå. Men. Vad. Hände? Det här är farligt nära skitdåligt.

Det jag stör mig mest på är trovärdigheten. Det blir rent löjligt. Allt från till hur polisarbetet går till och hur Maja kan glida in och ut och göra små förhör i en allvarlig mordutredning till hur man kan bli så insnöad att inga räddningsfordon kommer fram (men huvudrolls-poliserna kommer så klart fram). Och varför slutar man leta efter en försvunnen unge?
 
Det som var unikt och annorlunda från Amanda Hellbergs tidigare böcker har nästan helt gått och gömt sig. Att det blir mer deckare och mindre övernaturligt stör mig inte så mycket i sig, det är mer att det är så dåligt gjort.  Det känns ologiskt, otroligt och allmänt oskönt. Amanda Hellberg kan så mycket bättre.
 
Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 283
Utgivningsår: 2014
 
Finns på Bokus och Adlibris.
 
 
Visa fler inlägg