Kokain - Pascal Engman

En våldsam dödsskjutning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Kommentar:
Ja vad ska man säga egentligen? Hatten av och djupaste hovnigning för Pascal Engman är kung. Jag förstår nästan inte hur det är möjligt att skriva så fenomenala thrillers VARENDA gång? 

Kokain är välresearchad, brännande aktuell och trovärdig. Det handlar om gängkriminalitet och kokainsmuggling, två ämnen som egentligen inte alls lockar mig, men här blir det plötsligt sjukt intressant och faktiskt också lite utbildande för jag lär mig en hel del om hur förortskriminalitet och droghandel funkar. Nutidsthriller at its best.

Dessutom är det grymt spännande läsning och finalen är en enda lång oliiidlig hålla-andan-upplevelse. Det kan inte bli bättre än så här. Eller jo det kan det förmodligen, när nästa Vanessa Frank är här.

Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 587
Utgivningsår: 2021