Sjöfararna - Diana Gabaldon

När Claire återvänder till sin egen tid är hon gravid. Äktenskapet med Frank Randall återupptas och hon födder dottern Brianna, som är en avbild av sin far, den rödhårige skotske ädlingen Jamie.

Åren går men med dottern Brianna som en ständig påminnelse om Jamie bleknar kärleken aldrig. När Frank dött gör Claire efterforskningar som tyder på att Jamie har överlevt det blodiga slaget vid Culloden.

Claire vågar språnget och ännu en gång vill ödet att hon förenas med Jamie. Tillsammans får de åter fly från det jakobitiska Skottland. De hamnar i Västindien där politiska intriger och voodomagins mörka mysterier drabbar dem.

Kommentar:
Det här är tredje boken i Outlander-serien, och i den återförenas äntligen Jamie och Claire. Just de scenerna är några av mina favoritscener, inberäknat alla böckerna. Om jag ska ranka denna betygsmässigt så är den snäppet under Främlingen, men snäppet över Slända i bärnsten.

Det är full fart precis hela tiden, det händer saker på alla 1043 sidorna. Det är läsning som räcker länge, och jag har sagt det flera gånger förut, alldeles magiska och fängslande böcker!

Fakta:
Förlag: Bra Böcker
Antal sidor: 1043
Utgivningsår: 2003 (1995)
Första meningen: När jag var liten ville jag aldrig kliva i vattenpölar.
Visa fler inlägg