Nya tider på Flanagans - Åsa Hellberg

 
Frankie älskar att driva hotell. Det gör inget att hennes syster, skådespelerskan Billie, fokuserar på filmkarriären och är långt borta. Om bara Frankie har sin familj och teamet på Flanagans vid sin sida kan hon utföra mirakel. Men när hennes äktenskap spricker öppnas dörren till något Frankie har begravt djupt inom sig. Livet kraschar och det blir plötsligt tydligt att hon inte längre klarar sig på egen hand.

För Billie kommer ropet på hjälp olägligt. Hon har precis landat filmrollen som alla stjärnor och konkurrenter vill ha, har flyttat till New York och är vilt förälskad. Världen ligger öppen för henne. Men hur säger man nej till en älskad syster?
 
Kommentar:
Efter Välkommen till Flanagans och Kvinnorna på Flanagans checkar nu Åsa Hellberg ut oss från Flanagans hotell med den avslutande delen Nya tider på Flanagans. Och det blir ett fint avslut på den flärdfulla flykt från vardagen som Flanagans värld har erbjudit. 
 
Från 50-tal och 80-tal har vi nu nått fram till millenieskiftet. Billie och Frankie har blivit vuxna och hotellägare, men det är Frankie som sköter ruljansen medan Billie jobbar på sin skådespelarkarriär. Det tog ett tag för mig att komma in i handlingen och få kläm på alla karaktärer och hur de nu hängde ihop med varandra men när jag väl fick kläm på det gick läsningen av bara farten. Visserligen fanns det en resumé i inledningen, men jag hade uppskattat ett släktträd att bläddra tillbaka till.
 
Och visst är det njutbar läsning, med systerskap i fokus. Trådar från tidigare delar knyts ihop, karaktärer återkommer, och handlingen blir också en spegel mot omvärlden när händelser som metoo och 11 september vävs in. 
 
Om Jackie Collins bott i Farsta och skrivit sina intrigfyllda, Hollywoodglammiga romaner tjugo år senare, då tror jag det är ganska precis så här de hade sett ut. 
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 324
Utgivningsår: 2021