Vid skogens slut - Sara Åström & Anette Sandlund

Sofia ser fram emot sitt nya jobb där hon ingår i en grupp som ska fungera som ett tvärsnitt av polis, socialtjänst och skola, för att bättre fånga upp barn med problem.
 
Vid fyrtio är Sofia vilse i livet, hennes son ska flytta hemifrån och hennes man verkar ha tankarna på annat håll, något som skapar en klump i magen, hon vet ju vad som hände för några år sedan. Samtidigt försöker Sofia närma sig sitt förflutna genom att söka sanningen om vad som hände henne i barndomen.
 
På en av skolorna där hon gör besök finns Alva, en flicka som drar sig undan socialt umgänge och som ofta är borta från skolan utan förklaring. När en flicka i Alvas närhet försvinner anar Sofia att Alva kan vara i fara. Ju mer Sofia gräver, desto mer akuta blir hennes farhågor.
 

Kommentar:
Vid skogens slut är en hyfsat spännande debutroman av författarparet Åström & Sandlund. Utsatta barn får det alltid att vrida om lite extra i magen, och jag tycker att de delar som skildras ur barnets perspektiv också är de starkaste i boken. 

Vissa andra partier har jag problem med, exempelvis hela sektgrejen ute i skogen, nja.. där skaver det en del i trovärdigheten.

Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2020

Finns på Bokus och Adlibris.

Visa fler inlägg