Rosenträdgårdens hemlighet - Katrine Wessel

 
Rose Winther är bortskämd och envis och hon drömmer om den stora kärleken. Efter en olämplig romans skickas hon iväg till morföräldrarna på den engelska landsbygden. Utan några förväntningar anländer Rose till Oaktree Manor, där blir hon kyligt mottagen. Hennes morfar ligger för döden, mormodern är sträng och otillgänglig, medan faster Elizabeth bara är tyst och drar sig undan.

Långsamt rullas familjehemligheten upp, den som för många år sedan gjorde en varm och kärleksfull familj till en kall och olycklig sådan. Är försoning möjlig? Så kommer Oaktrees arvinge Dimpy Ashmore på besök. Rose har föreställt sig en gammal trist man, men han är ung och stilig. Med sig har han sin ginälskande och frispråkiga mor Lillian som bara längtar efter att få ta över godset. Snart går det upp för Rose att hon älskar Dimpy, men han avvisar henne gång på gång. Vad ska hon göra för att vinna hans hjärta?
 
Kommentar:
Rosenträdgårdens hemlighet är tredje delen (efter En ny tid och Om du vill ha mig) i serien om familjen Winther. Och det här är en serie som bara växer. 
 
Den här gången är det Rose som är i fokus, och handlingen utspelar sig på den engelska landsbygden, då Rose skickats till morföräldrarna efter att ha uppfört sig opassande på hemmaplan. 
 
Här serveras vi familjehemligheter, spirande romanser, missförstånd och spöken från det förflutna. En underhållande verklighetsflykt!
 
Fakta:
Förlag: Bokförlaget Polaris
Antal sidor: 316
Utgivningsår: 2021