Tillbaka till den lilla ön i havet - Jenny Colgan

Flora har precis börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oändliga tomma stränder och vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen går bra, hon har äntligen återförenats med sin något stökiga familj och har till råga på allt lyckats få sin urgulliga chef Joel att stanna på Mure med henne.

Men hur hon än försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kärlek in på livet. Varför håller Joel henne på en armlängds avstånd? Det blir inte lättare av att han behöver resa till New York titt som tätt i affärer.

Floras bästa vän Lorna har kärat ner sig i den lokala läkaren, Saif, som kom till ön efter flykten från Syrien. Han får kämpa hårt för att vinna öbornas förtroende samtidigt som han väntar på besked om vad som hänt hans familj som splittrades längs vägen. Inte ens lugnet på ön kan hjälpa mot de skakande nyheter han nås av, nyheter som kommer att förändra både hans och öbornas liv drastiskt.
 
Kommentar:
Jag tyckte väldigt mycket om Flora och alla de andra på den skotska ön Mure när jag läste första delen Sommar på den lilla ön i havet. Och det känns lite som att återse gamla bekanta när jag läser. Jag förflyttas till mina vänner på den karga lilla ön och både skrattar och gråter med dem.
 
Det här är feelgood med svärta. Det är lättsamt, men det finns också allvar och tyngd. De här båda böckerna är perfekt semesterläsning och ett väldigt trevligt sällskap på promenaden eller i solstolen. I oktober, lagom uppladdning för julen, kommer nästa del ut på svenska: Julafton på den lilla ön i havet.
 
Fakta:
Originaltitel: The Endless Beach
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 405
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg