Sista färjan från Ystad - Karin Alfredsson

Mannen och kvinnan har kört i ilfart genom Sverige. De sladdar upp på färjan i Ystad, sista avgången mot kontinenten. De parkerar sin Mercedes på bildäck och kvinnan går en sväng runt caben. När hon kommer tillbaka har F:et på bilens registreringsskylt blivit ett E. De är redo för Europa.
 
Samtidigt väntar en fyraårig pojke på sin födelsedagspresent hemma i Vällingby. En svårt sjuk kvinna i Solna läser ett mejl från en sommarstugemäklare. Hon måste nog sälja sitt älskade torp, ändå. En professor i Bromma ser fram emot en romantisk hotellhelg med sin älskare. En lantbrukare i Uppland provar en alldeles för dyr ny kavaj och väntar på sms från en förbjuden kärlek.
 
I Stockholm steker en polis, ovetande om situationen, pannkakor till sina barnbarn och ser fram emot pensionen. Snart kommer hon att hamna i en brottsutredning som inte liknar något hon tidigare varit med om.
 

Kommentar:
Jag tyckte väldigt mycket om Karin Alfredssons Skrik tyst så inte grannarna hör, men det är också det enda jag läst av henne sedan tidigare. Sista färjan från Ystad skiljer sig ganska mycket från den boken, men det de har gemensamt är att de båda känns realistiska.

Här handlar det om två sol-och-vårare, ett syskonpar som lurat och bedragit och utnyttjat andra människors svagheter. Men det håller sig lite på veckotidningsnivå tycker jag, jag fastnar inte riktigt i handlingen och blir inte helt berörd av de olika människoödena. Det är småtrevligt, småspännande och snabbläst, och ibland räcker det gott så.

Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 294

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är och dagarna går och Feministbiblioteket.

Visa fler inlägg