Bombmakaren och hans kvinna - Leif GW Persson

Det är måndagen den elfte maj när Lisa Mattei, operativ chef på Säkerhetspolisen, får ett telefonsamtal från sin chef. Ett telefonsamtal som förändrar allt och sätter nationen i höjd beredskap. Den engelske kollegan har hört av sig.
 
Det är så det börjat och det innebär också slutet på något helt annat.
 
Kommentar:

Jag har aldrig förut läst en GW-bok, hans Evert Bäckström-serie har hållit på alldeles för länge för att jag känt mig sugen att hoppa på den. Men GW har intresserat mig, och när Bombmakaren och hans kvinna var en ny del i kanske en ny serie(?) så kändes det givet att läsa den. 

Och jag är faktiskt väldigt positivt överraskad. Min bild av GW stämmer inte riktigt överens med författaren GW. Jag trodde det skulle vara mer hårdkokt, fackmässigt och "gubbigt", men det här var överraskande lättillgängligt. Och dessutom med en kvinnlig huvudperson och en hel del familjeliv. Intressant.
 
Intressant är också temat: en självmordsbombare planerar ett terrordåd på nationaldagsfirandet på Skansen, där både kungafamiljen och ministrar är närvarande - och dessutom en hel del vanligt folk. Och det ligger på Lisa Mattei och SÄPO att stoppa det hela och också finna ut vem som ligger bakom.
 
En något långsam inledning, ett tempofyllt slut - om än lite Hollywood och James Bond, men som helhet en stunds underhållande läsning. Jag kommer defintivt att läsa även kommande böcker av Leif GW Persson.
 
Fakta:
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 555
Utgivningsår: 2015 
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Visa fler inlägg