From Notting Hill to New York... Actually - Ali McNamara

Jag har sett fram emot den här boken med skräckblandad förtjusning eftersom föregångaren From Notting Hill with Love.. Actually toppar min lista över chick lit favoriter. Den var en sådan underbar historia som gick rakt in i hjärtat på mig. Och det är alltid lika läskigt att läsa en uppföljare till en favoritbok - kommer den att hålla måttet? Blir jag besviken?
 
Scarlett O'Brien är alltså tillbaka. Hon fick ju sin Sean i förra boken, och nu bor de tillsammans i Notting Hill. Det är bara det att Sean jobbar så mycket, han är jämt på resande fot och flänger och far mellan olika jobbprojekt medan Scarlett är fast i London och tar hand om familjeföretaget.
 
Sean övertalar Scarlett att ta lite ledigt och åka till New York tillsammans med Oscar, och det blir förstås dra-ma. I New York stöter de på två landsmän som jobbar för brittisk tv: reportern Jamie och kameramannen Max. Det klickar direkt mellan Jamie och Scarlett. Hon känner en oförklarlig dragning till honom trots att hon vet att hon älskar Sean.
 
Det händer alltid saker med Scarlett, och den här gången dras hon in i ett äventyr som innefattar en mystisk brosch, Bradley Cooper, Fleet Week, massor av filmkopplingar och inte minst alla kända landmärken i New York. Det är fantastiskt roligt, mycket underhållande och lika oemotståndligt som förra boken. De sista kapitlen med skattjakten genom hela staden är något av det mest fånleendeframkallande man kan läsa.
 
Ali McNamara är en av de allra bästa inom den här genren, hon vet precis vad hon håller på med. Hela boken utstrålar en sådan kärlek till karaktärerna, till själva historien och inte minst till New York. Det är nästan så att stadens turistbyrå borde tacka henne för reklamen, för blir du inte sugen på att åka till NY efter att ha läst den här boken så vet inte jag...
 
From Notting Hill to New York... Actually innehåller allt som en bra chick lit ska innehålla - härliga karaktärer, twister och överraskningar,  humor och dråpliga scener, massor av romantiska hjärtekniparögonblick och inte en enda tråkig sekund. Hatten av till Ali McNamara för ännu en fullpott!
 
Fakta:
Förlag: Sphere
Antal sidor: 425
Utgivningsår: 2012
Första meningen: "Scarlett, can you get me another glass of juice, please?"
 
Finns på Bokus och Adlibris.
 
Visa fler inlägg