Yoga för nybörjare och andra katastrofer - Helena Forsman

När Anna sätter sig på flygplanet till Mallorca kan hon äntligen pusta ut. Hon har just blivit klar med förberedelserna inför sitt bröllop med pojkvännen Thomas. Kyrkan är bokad, tårtan beställd och inbjudningskorten skickade. Nu väntar två veckors yoga för nybörjare.

Men precis innan planet lyfter raseras Annas till synes perfekta liv – av ett sms från Thomas. Ett meddelande som uppenbarligen inte var avsett för henne. Och nu, eftersom yogalägret kräver två veckor av digital detox, kan hon inte göra annat än att andas, fokusera på yogan och försöka hindra sitt krossade hjärta från att falla i bitar. Det visar sig lättare sagt än gjort när yogaläraren Skye dyker upp...
 
Kommentar:

Yoga för nybörjare och andra katastrofer är pigg och underhållande feelgoodromance som värmer gott i vinterkylan.

I romance-genren handlar det traditionellt sett om kärleksrelationen mellan huvudpersonerna, det är kärleken som är i fokus, och såklart får de lyckliga tu varandra till slut. Men här är det mer än så. Det här är egentligen Annas historia.
 
Det är Anna själv som är intressant att följa, hennes bakgrundshistoria, hennes kris och krishantering, hur hon går vidare, hittar sig själv, och får nya vänner på kuppen. Visst är det väl alltid trevligt med lite romantik också, men här hamnar det i bakgrunden. Skönt, kan jag tycka. Just kärleksrelationen är det enda jag inte gillar med boken. Jag tycker inte att det finns någon kemi, och så tycker jag att Anna är värd bättre. Jag hade gärna sett ett lite annat slut.
 
Det här är underhållande läsning om att hitta sig själv och gå vidare i livet. Om att förlora en vän och hitta en annan. Här finns både sorg och allvar blandat med en hel del humor. En klart läsvärd debut av Helena Forsman. Jag läser gärna mer om Anna!
 
Fakta:
Förlag: Harlequin
Antal sidor: 285
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.
 
Visa fler inlägg