Toscana tur och retur - Åsa Hellberg

Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit. 

Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt. 

Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont. 
 
Kommentar:

Jag tycker verkligen om omslagen till Åsa Hellbergs senaste böcker, både Toscana tur och retur och En liten värld i design av Sofia Scheutz lockar till läsning. Och insidan håller vad utsidan skvallrar om. Det här är roligt, underhållande och färgsprakande.

Toscana tur och retur går i samma stil som En liten värld, med kvinnlig vänskap, äventyr och älskare i en salig blandning. Jag tycker dock att En liten värld var bättre. Här stör jag mig en aning på karaktärerna och det klickar inte mellan oss. 
 
Men är du ute efter mogen chick-lit så funkar det här bra, det är underhållande läsning. Jag tror förresten att det här är en bok som skulle göra sig bättre som film, en romantisk komedi med vackra vyer från Toscana låter inte dumt alls!
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 312
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är och dagarna går..., Bokparet och Boktokig.
Visa fler inlägg