Svara om du hör mig - Ninni Schulman

Tidigt en oktobermorgon samlas Uvanås jaktlag utanför slaktboden för att tillbringa dagen i Tiomilaskogen. Efter några timmar återfinns Pär Sanner, en av älgjägarna, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit med honom är försvunnen. Mordutredningen kompliceras ytterligare av att Hagforspolisens nytillsatta krimchef Petra Wilander är lika misstänkt som någon annan i jaktlaget.
 
Samtidigt presenterar Värmlandsbladet sitt stora sparpaket. För att rädda sitt jobb och sin redaktion granskar den föräldralediga journalisten Magdalena Hansson mordet och tar därmed risker som äventyrar hela familjens säkerhet. Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?
 
Kommentar:

Jag tyckte väldigt mycket om Ninni Schulmans debut, Flickan med snö i håret, och även uppföljaren Pojken som slutade gråta föll mig i smaken trots att den inte nådde upp till samma nivå som debuten. Svara om du hör mig är helt okej, men jag tycker nog att det här är den svagaste av de tre böckerna. 

Det jag gillar mest med Ninni Schulmans böcker är den realistiska skildringen av livet i en liten glesbygdskommun. Tidningsdöd, varghat, och alla har kopplingar till alla. Styrkan ligger i det vardagliga, relationerna och människorna och det är lätt att känna igen sig. Kriminalhistorien är det sekundära, och den här gången känns det som att det mest står och stampar. Det finns en del logiska tveksamheter, men klurigt är det, och det är en helt okej Hagfors-deckare.
 
I maj kommer fjärde delen, Vår egen lilla hemlighet. Den ser jag fram emot.
 
Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 415
Utgivningsår: 2014
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Fiktiviteter, ...och dagarna gårMaddes bokblogg och Mysterierna
 
 
Visa fler inlägg