Små eldar överallt - Celeste Ng

Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? 
 
Kommentar:
Små eldar överallt har hyllats av kritiker och läsare världen över, och har i vår också blivit tv-serie med Reese Witherspoon både som en av producenterna och i en av huvudrollerna. Ungefär som  Big Little Lies, och visst är det mer än Reese som länkar ihop de båda historierna. Celeste Ng skriver på ett sätt som påminner om Liane Moriarty - när Liane Moriarty är som bäst.
 
Det var en trög start för mig med den här boken, det tog tid att komma in i den, det var röriga karaktärer och inte särskilt intressant. Men halvvägs in så fastnade jag, och till slut blir det en spännande och läsvärd historia med många delar (och framförallt karaktärer!) man vill diskutera. Men jag blir inte helt uppslukad och tycker inte att den egentligen var så himla märkvärdig. Jag förstår inte riktigt det översvallande mottagande som romanen fått. 
 
Men med det sagt, det är ändå en bra, och klart läsvärd, roman!
 
Fakta:
Originaltitel: Little Fires Everywhere
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 361
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.
 
Visa fler inlägg