Om jag kunde drömma del 1 (den grafiska romanen) - Stephenie Meyer

Den här boken är ett måste för Twilightfantasten och serienörden. Berättelsen om Edward och Bella har nu kommit i en ny tappning, som grafisk roman, med illustrationer och bearbetning av Young Kim. Stephenie Meyer har granskat och godkänt teckningarna, och säger att de ligger väldigt nära hennes egen bild av personerna och platserna i serien.

Historien är förstås densamma, men den får nytt liv genom Young Kims fina mangateckningar. Större delen av boken går i svartvitt, men det finns vissa färglagda partier på utvalda ställen som jag tycker lyfter hela historien.

Jag tycker att gestaltningen av Bella är mest lyckad, Edward är sådär. Det är en drömlik atmosfär över bilderna, och det är mycket svepande hår och stora ögon. Omslaget tycker jag är otroligt fint.

Jag gillar inte riktigt pratbubblorna, jag tycker att de är klumpiga, och jag gillar inte heller valen av typsnitt. Sen gillar jag inte att det bara är halva Om jag kunde drömma, jag hade gärna sett att både del ett och del två fått plats i samma utgåva.

Fakta:
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 224
Utgivningsår: 2010

#1 - - Addikoko:

När jag var i Paris hittade jag den på engelska, men att den finns på svenska är ju ett mindre mirakel!:)

#2 - - amy:

Jag har funderat på att beställa hem den, men är osäker. Att den är uppdelad i 2 delar gör mig ännu mer osäker....

#3 - - Sofie:

Jag har precis läst ut den. Blev också lite besviken över att det bara är halva storryn... Sedan tycker jag att Edward är mycket snyggare som han beskrivs i boken, än vad han är i denna utgåva. Men bilderna är mycket fina!

#4 - - Lotta - hyllan:

Sofie: Jag håller med att Edward är snyggare som han beskrivs i boken, men det är nog svårt att överföra det så man tycker att en tecknad figur blir så himla läcker...? Det känns som att den är i två delar bara för att mjölka ut så mycket pengar som möjligt ur sin kassako...Amy: Jag kan inte råda dig att varken beställa eller avstå, men försök hitta den i nån affär och bläddra lite i den så får du nog en bättre känsla för vad du vill.. :)