Utan ett ord - Linwood Barclay

14-åriga Cynthia skriker åt sina föräldrar och slår igen dörren till sitt rum. När hon vaknar nästa morgon förväntar hon sig en konfrontation, men istället är huset tomt. Hennes mamma, pappa och storebror är borta.

25 år senare bestämmer sig Cynthia för att delta i ett tv-program om olösta fall i ett sista försök att få veta vad som hände den där natten. Först händer ingenting. Sen ringer telefonen. En mansröst säger att hennes familj förlåter henne. Cynthia är nära att bryta ihop. Är hennes familj vid liv? Varför har de aldrig hört av sig? Cynthia börjar forska i försvinnandet, och trådarna leder till fruktansvärda hemligheter. Kanske hade det varit bättre att låta det förflutna vila.

Kommentar:
Redan när jag läste baksidestexten så pirrade det i kroppen av obehag, tänk så hemskt att vara i Cynthias ställe och vakna upp en morgon till ett tomt hus och hela familjen spårlöst försvunnen.

Det här är en mycket spännande historia som jag sträckläste, och spänningen håller i sig ända till slutet. Boken är uppbyggd lite som en film, med många twister och överraskningar, och ett tempo som ökar hela tiden. Den som tycker om Harlan Cobens Släpp inte taget kommer nog att tycka om även denna, då de i berättarstil påminner en del om varandra.

I maj kommer Barclays nästa bok ut på svenska, Allt för nära, (Kabusa Böcker). Den ser jag fram emot att läsa!

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 359
Utgivningsår: 2010
Första meningen: När Cynthia vaknade var det så tyst i huset att hon trodde att det var lördag.
#1 - - Cecilia:

Har fått den på posten den boken. har inte tänkt så mycket på den men nu när du sa att du sträckläste den så kanske den ska hamna på läslistan snart =)

#2 - - Hellre barfota än boklös:

Jag sträckläste också denna bok. Den där klyschan om att man inte kan lägga ifrån sig en bok stämde verkligen med denna. Ser också fram emot nästa bok som kommer snart.

#3 - - Lilla O:

Ska också se till att få läst den. Många verkar tycka att den är väldigt bra!

#4 - - Ango:

Den här boken älskade jag också. Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig den, och läste den under all ledig tid.

Ser verkligen fram emot nästa bok från honom, och hoppas att den är lika bra!