Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer

Förlag: Damm Förlag
Antal sidor: 434
Utgivningsår: 2006

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning.

Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Kommentar:
"Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom."

Så har även jag läst denna omtalade bok, och oj så bra den var! Jag har alltid gillat böcker om vampyrer, och detta är definitivt en av de bättre i genren. Jag började läsa igårkväll och slutade någon gång i natt, det gick helt enkelt inte att lägga ifrån sig den. Bokens dragningskraft är lika stark som Edward och Bellas för varandra antar jag.

Det här är en ungdomsbok, men ändå inte. Språket är enkelt, typiskt ungdomsboksspråk, men samtidigt är det ett sånt driv i texten, och på sina håll känns det inte alls som ungdomsbok. Det är hur som helst en bok som kan läsas av alla åldrar, det vittnar väl inte minst den allmänna Twilight-febern om.

Det här är en kärlekshistoria, den omöjliga kärleken mellan en vampyr och en människa. Det är passion och en laddad spänning som verkligen når ut genom boksidorna. Egentligen är det en ganska klassisk första förälskelsen-historia, en farlig spännade kille, en tafatt tjej som är ny i stan. De faller för varandra och den store starke hjälten måste beskydda den svagare kvinnan. Men hela vampyrgrejen ger historien en annorlunda tvist och ett enormt lyft. Det är en skickligt skriven berättelse som slutar i ett riktigt crescendo som gör att jag måste börja på nästa bok redan ikväll...
#1 - - Emelie:

Heeeelt underbar bok. De andra två är också helt underbara, nu väntar jag bara på att den fjärde och sista ska komma ut på svenska. Man blir helt fast!

#2 - - Amanda:

Helt underbara böcker :) Har bara läst dom två första än men jag håller med att dom inte går att lägga ifrån sig, fick sträckläsa båda.

#3 - - Therese:

Jag läste också precis den här boken. Visst var den bra och visst gav den mersmak, men ändå inte så pass så att jag måste kasta mig över nästa!

#4 - - elias:

halooooooooooooooooo du har glömt min bok blogg

snyft. Den står inte under andra bok bloggar

snyft snyft

#5 - - Sara Forsman:

Den här boken läste jag förra året och jag har aldrig upplevt att bli så fast! the twilight saga är fortfarande bland det bästa jag läst.