Slända i bärnsten - Diana Gabaldon

I den här boken reser Claire och Jamie till Frankrike för att försöka rädda Skottland från blodigt inbördeskrig. Deras mål är att stoppa Bonnie Prince Charlie från att få pengar till att dra ut i krig mot engelsmännen.

De möter intrigerna vid Solkungens hov och tvingas kämpa för sina liv och för sin kärlek. De tror att kärleken kan klara allt men Claire lämnar Jamie; hon överger sin älskade för att rädda deras ofödda barn. Hon måste vinna honom igen.

Kommentar:
Jag håller alltså på att läsa om Outlander-serien, och Slända i bärnsten är nummer två i ordningen. Den tar sin början i 1960-talets Skottland, för att sedan fortsätta berättelsen om Claire och Jamies 1700-tals äventyr.

Riktigt lika bra som Främlingen är den inte, men här finns intriger, spänning och kärlek så det räcker och blir över. Och härligt tjock är den, många timmars härlig läsning att njuta av. Jag har inte fängslats av några böcker - i vuxen ålder - som jag fängslas av dessa, det är en alldeles speciell värld som man måste kliva in i för att förstå!

Fakta:
Förlag: Bra Böcker
Antal sidor: 789
Utgivningsår: 2003 (1994)
Första meningen: Jag vaknade tre gånger i den mörka timmen före gryningen.
#1 - - Amy:Jag läste serien för några år sen och förrförra året köpte jag hela i pocket på bokrean. Nu när jag läser dina recensioner känner jag att det kanske är dags att själv läsa om dem.

#2 - - Annika:

Jag formligen älskar Diana Gabaldons böcker och jag planerar att läsa om alla. Det var nästan så att en tår trillade ner för kinden när jag hade läst ut Snö och aska. Det är ju egentligen inte klokt hur tagen man kan bli av vissa böcker!