Älskade krig - Johanne Hildebrandt

Förlag: Natur och Kultur
Antal sidor: 281
Utgivningsår: 2008

Sara, känd programledare på tv, får sparken när hennes hemliga kärleksaffär med en minister avslöjas. Skandalen får vännerna och de forna kollegorna att vända henne ryggen och hennes värld rasar samman. Utblottad och hämndlysten tvingas hon resa till Irak för att återupprätta sitt rykte och söka upp en man som hon hatar. Ett uppdrag som visar sig få större konsekvenser än hon någonsin kunnat ana...

Magnus, son till en framgångsrik företagsledare, har brutit kontakten med sin familj och befinner sig i Irak som soldat i amerikanska armén. Desillusionerad och utmattad efter månader av strider tvingas han konfrontera det han fruktar mest - sitt förflutna.

Jasmin, dotter till en skomakare som dött i ett bombattentat, har tvingats ta ett livsfarligt jobb för att försörja sin familj i Bagdad. När hon avslöjas ställs hon inför ett fruktansvärt val - att rädda sin familj eller förråda sina vänner.

Kommentar:
Johanne Hildebrandt är en av mina favoritförfattare, så det var med höga förväntningar jag tog mig an hennes nya bok. Här har hon skrivit en riktigt spännande historia där man verkligen får leva sig in i livet som utrikeskorrespondent mitt i ett brinnande krig. Stundtals är det obehaglig och brutal läsning och tårarna faller mer än en gång. Den handlar om skuld och svek, om försoning, och kanske är det också en känga till den ytliga medievärlden, att det finns större och viktigare saker än b-skådisars plastikoperationer att rapportera om här i världen.

Det märks att Johanne själv arbetat som journalist i många krigszoner runt om i världen, då händelserna känns väldigt äkta och nära. Man får ta del av berättelsen ur tre olika synvinklar, journalistens, soldatens och invånarens vilket ger flera dimensioner till historien.

"Älskade krig" är en ruggigt bra bok som jag hoppas får många läsare. Boken bygger till viss del på verkliga händelser.

Johanne Hildebrandts blogg (alltid läsvärd!) hittar ni här
Här berättar Johanne om boken + provläs ett utdrag (Aftonbladet 081005)

#1 - - Ango:

Det här låter som en bok i min smak. Jag har aldrig läst något av Hildebrandt, så det börjar bli dags. Den här sätts upp på "vill-läsa-listan".Kram

/Ango

#2 - - Stephanie:

Den här boken låter riktigt spännande må jag säga!

Ja, jag tror att min bokblogg kanske kan bli bra, den startades ju igår, så det har inte hunnit bli så himla många inlägg än..:)

Åh, brevbiografin låter som något som jag vill sätta tänderna i! Men.. Det är ju alltid så fasligt många böcker på listan! Någon gång så..

Ja, läs Jane Eyre. Du kommer inte att ångra dig en sekund. Den är så fasansfullt, fantastiskt bra!

#3 - - Johanne Hildebrandt:

Jättekul att du gillar boken!

Jag blev superglad när jag läste din recension.

Lycka till med din bokblogg.

Själv har har "Svindlande höjder" som favoritbok.

MVH

Johanne

#4 - - Victoria:

Denhar boken maste jag bara ha.

Jag ar gift med en amerikansk soldat och flyttade ifran sverige for ca 2 ar sedan. efter 4 turer till Irak ar han antligen hemma hos mig.

Ska bli hel kul att lasa denhar boken.