Midvinterblod - Mons Kallentoft

Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 429
Utgivningsår: 2007

Det är den kallaste vintern i mannaminne och en man hittas hängd i ett träd ute på Östgötaslätten. Tillvägagångssättet påminner om de gamla asatroendes ritualer vid människooffer och kriminalinspektör Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. Men rör det sig verkligen om ett offer? Och varför har någon velat ge sig på Bollbengan, en av Linköpings utstötta? Under de kalla stjärnorna svävar Bollbengans ande och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Kommentar:
Den här boken blev jag faktiskt lite besviken på, kanske för att jag hade förväntat mig något alldeles extra då jag läst flera positiva omdömen om Kallentoft och hans böcker. 

Det är inte en dålig bok, inte alls, men den griper aldrig riktigt tag i mig. Huvudpersonen Malin känns inte särskilt intressant, och jag tyckte inte om Bollbengans berättelse från andra sidan. Det har gjorts av andra och bättre. Språket var inte heller någon höjdare, onödigt tillkrånglat och mycket tankar fram och tillbaka. Jag gillar inte det riktigt, men samtidigt gör det ju att denna bok skiljer sig från andra i samma genre.

Jag blev i alla fall inte avskräckt från att läsa fler böcker av Kallentoft, lite nyfiken blev jag allt ändå på hur Malins karaktär kommer att utvecklas i de kommande böckerna.
#1 - - H:

Aj aj, och den har jag precis fått av mor att läsa. Men å andra sidan är det bra med låga förväntningar ;)

#2 - - Ango:

Jag älskade den här boken. Jag gillade sättet att skriva på, med Bollbengans berättelser från andra sidan.

Eftersom jag är född och uppvuxen i Linköping och har har bott 2 år i Ljungsbro, känner jag igen alla platser han beskriver. Jag tror det bidrog lite extra till att jag gillade boken.

Nummer 2, Sommardöden, är likadant uppbygd, med berättelser från andra sidan.Kram

/Ango

#3 - - Lotta:

H: Sååå dålig var den ju inte, du kommer säkert gilla den, andra verkar ju göra det... :-)Ango: Säkert blir den ännu bättre när man känner igen miljöerna. Jag ska ge honom en chans till och läsa nästa också, jag kanske gillar den mer.