I en klass för sig - Curtis Sittenfeld

Lee Fiora är en intelligent och observant fjortonåring när hennes pappa släpper av henne utanför sovsalen till den prestigefyllda internatskolan i Massachusetts. Hon har lämnat sin livliga lyckliga familj efter att ha sökt ett stipendium till Ault som hon, åtminstone delvis, valt på grund av den glassiga broschyr hon beundrat.

Men Lee upptäcker snart att skolan är en sluten värld av blasé, attraktiva ungdomar som tillbringar sina lov på exklusiva semesterorter och som bara kommunicerar med sina likar. Pengar är något alla andra har, men ingen talar om. I deras sällskap blir Lee någon hon inte vill vara, någon hon inte ens känner igen. Hennes försök att närma sig andra slutar oftast i att hon sluter sig än mer. Hur ska man veta vem man är, när ingenting omkring påminner en?

Kommentar:
Det här är en av mina favoritböcker, och det är en bok att känna igen sig i, trots att den utspelar sig på en "fin" internatskola. Man minns sin tonårsångest. Det känns som en realistisk bok, som att det är författarens egen dagbok man läser.

Ibland skäms man å huvudpersonens vägnar för att hon gör vad som helst för att passa in, men samtidigt tycker man om henne som person. Skulle gärna se den här som film, tror det skulle kunna bli bra.

Fakta:
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 444
Utgivningsår: 2006