Fågelbovägen 32

Författare: Sara Kadefors
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 362
Utgivningsår: 2007

Tänk att det finns människor som Karin. Så engagerad, så vidsynt, så osjälvisk.
Kort sagt: en god människa. Inte alls så inskränkt som de andra i villaförorten där Karin och hennes familj hamnat som av en slump - ja, kanske rentav av misstag.
På dagarna arbetar hon som gynekolog på ett sjukhus, på kvällarna jobbar hon extra på en mottagning för illegala flyktingar. Det är där hon träffar Katerina, en ung kvinna från Moldavien som blivit utnyttjad i den familj där hon arbetar som hushållerska och barnflicka.
Karin bestämmer sig genast: Katerina får följa med hem till henne och hennes familj. Där kommer hon i lugn och ro få hämta sig för att kunna ta itu med sitt liv.
Redan samma kväll installeras Katerina i gästrummet. Men inget blir som Karin tänkt sig. Katerina är inget offer som tacksamt tar emot - och själv är hon inte den goda människa hon trott sig vara.
Och när ytan krackelerar kan vad som helst hända.

Kommentar:
Det här är en spännande bok om ett aktuellt ämne. Den väcker många funderingar, hur skulle man själv agera i samma situation? Jag kan relatera till Karin, hennes negativa, egoistiska sidor som kommer fram är ju samma sidor man själv är rädd för att man har, och hennes dåliga relation till sina barn fasar man för i sin egen familj. Man kan också fundera över varför man egentligen är villig att hjälpa andra människor, är det för deras skull eller för sitt eget egos skull? Det är inte en bok man mår bra av när man läst ut den, snarare blir man lite frustrerad. Slutet var lite abrupt också. Men jag tycker det är en välskriven och intressant bok som är väl värd att läsa.

#1 - - Emm:

Gillar din blogg. Hit kommer jag igen. :)

#2 - - Ango:

Kul att se vad du tyckte om boken! Det är en märklig känsla efteråt. Boken är bra och välskriven, men ändå gillade jag den inte, pga huvudpersonen, vilket i sig är ett väldigt gott betyg ;).Kram

/Ango