Skulden

Författare: Jodi Picoult
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 349
Utgivningsår: 2008

Försvarsadvokaten Ellie Hathaway står inför sitt livs svåraste uppdrag. I en lada i en fridfull småstad har ett dött spädbarn hittats - gömt i höet. Den unga amishkvinnan Katie, på långt håll släkt med Ellie, blir anklagad för brottet men nekar till allt.

Ellie måste komma Katie in på livet och ta reda på om hon är skyldig. Och försvara en människa som kanske mördat sitt eget barn

Kommentar:
Jag tyckte mycket om den här boken, särskilt för att den utspelar sig i ett amish-samhälle. Det är en annorlunda miljö som man inte läser så mycket om, men som intresserar mig. Det är en välskriven bok, och Jodi Picoult har en förmåga att teckna både levande och trovärdiga personporträtt. Jag tycker inte att den här är lika bra som "19 minuter" som jag läste tidigare i år, men det är en spännande historia som man inte riktigt vet åt vilket håll den ska sluta. Jag sträckläste den.
#1 - - En bok om dagen:

Den där blir jag rätt sugen på! "19 minuter" har jag inte läst heller, men den vill jag läsa... Åh, vad många böcker som bara väntar på en! ;-)

#2 - - Lotta:

Jodi Picoult har nog blivit min favoritförfattare på sista tiden, jag kan verkligen rekommendera henne!